Crònica del dia 09-01-2020

Ahir vam sortir a les 13 hores.

El comiat al port, preparat per l’organització, va consistir en el pas de cadascun dels vaixell de la regata per davant del mític bar ONE, mentre sonava una cançó triada per cada vaixell… En el nostre cas Viatge a Itaca de Lluís Llach. Posteriorment hi va haver una mi “regatilla” en la que no vam quedar els últims.

Una vegada rumb a Cap Verd, a poque milles, vam trencar el carro del tangó i vam haver de tornar a port. L’avaria es va solucionar en dues hores i vam poder emprendre la ruta.

Durant la nit vam navegar tranquils i força lents. Aquest matí, amb llum de dia he posat el tangó i hem incrementat la velocitat. Ara tenim vent del NE de 20-30 nusos i la nostra velocitat és de 8-10 nusos amb puntes d’11.

Ara tenim força 6 – 7 amb alguna ratxa de 30 nusos i onades de 3m
Hem posat el segon ris i tot i aixi anem a 7,5 – 8,5 nusos.

Estem apuntant una mica mes cap al W de Mindelo i quan roli el vent mes cap al E corregirem. Ara es molt difícil mantenir el rumb de popa.

Records per tothom.

Des del centre de suport i ja pels molt experts mariners ens fan arribar aquests apunts:

“La meteo és ben estable el vent seguira com està, no hi ha més que seguir rumb directe. En popa rodona i atangonats es com trauran més profit de la velocitat del barco i els porta directes. Sense rolades no hi ha lloc a floritures tàctiques i més quan ell vent anirà baixant, tot i que progressivament. Guanyar milles i conservar material ha de ser la tònica”

Seguirem informant.

Deixem imatge de la posició actual en el moment de redactar la crònica