Crònica del dia 12-01-2020

Ahir dia 11, just abans de sopar es va repetir el problema amb el timó. Aquesta vegada el varem solucionar molt més ràpid, no obstant quan arribem a Mindelo ens hi haurem de posar a fons, per resoldre el problema definitivament.


La nit del 11 al 12 també ha estat moguda però menys que l’anterior. Hem fet les guàrdies amb tota normalitat. Aquest mati hem trobat un calamar a la coberta que segur ha portat una de les onades.


Durant el dia ha tornat a pujar el vent i el mar…. Comencem a estar habituats a navegar amb vents de 25 – 30 nusos i onades de 3 – 4 metres, que afortunadament ens venen per popa.
Agraïm molt aquestes nits la presència de la lluna plena que fa menys fantasmagòriques les onades.


Hem dinat un risotto fantàstic i hem dedicat força temps a la lectura.


Durant l’hora de dinar hem comentat que la passada nit (amb molt vent i onades de 4 metres) Salvament Marítim avisava per ràdio que havien sortit dues pasteres de Marroc i Mauritània rumb a Canàries….. i que esteséssim vigilants. Tenim seriosos dubtes que hagin arribat enlloc amb aquelles condicions meteorològiques. Des d’Almeria ha estat una constant rebre avisos de Salvament Marítim d’auxili de pasteres. Vistes in situ les dures condicions de vent i mar, ens fa reflexionar sobre les difícils condicions en les que deuen viure en els seus llocs d’orígen per llançar-se a prendre aquesta decisió tan arriscada que sovint paguen amb les seves vides i que des del mon ‘civilitzat’ hauríem de fer quelcom per evitar aquestes tragèdies diàries.


Per la tarda com ha millorat força la meteo hem muntat una nova antena de reserva a la popa… i hem estat fent proves de radio i AIS.
Sembla que les previsions meteo pels propers dos dies seran mes benèvoles amb nosaltres…. ja veurem….

A la imatge de seguiment podeu comprovar com ja s’acosten força a les illes de Cap Verd.


Malgrat els petits incidents tècnics, el barco es comporta força be i la moral de la tripulació es força alta.

Avui, per acabar la crònica, ens fa molt goig compartir el vídeo que ens ha fet arribar un seguidors dels navegants. L’escriptor i enigmista Màrius Serra els dedica un petit fragment de l’Oda Marítima de l’Àlvaro de Camps, heterònim de Fernando Pessoa. Moltes gràcies @mariusserra