Itaca VII al Gran Prix de l'Atlàntic

21-01-2020. Catorzena crònica. Primers peixos voladors

La nit del 20 al 21 ha estat molt tranquil·la. Hi havia molta boira i varem engegar el radar algunes vegades. El motiu pel qual no el portem sempre encès, es perquè el radar es un gran depredador d’energia, que es un be escàs a bord.


Cap allà les 4 h utc, dos peixos voladors han aterrat a la nostra coberta, tenen la mida d’una sardina gran, cadascun. Demà els provarem per esmorzar.


El matí ha estat molt tranquil i hem aprofitat per muntar un nou ‘aparejo’ per retindre millor la botavara, reenviat a la banyera, per si cal amollar amb urgència.


Per la tarda en Diego ha pescat una altre llampuga, aquesta de més d’un kilo!!!!!. L’hem fet al forn entre tots, amb una base de patates i ceba…. i ens la hem cruspit amb un vi blanc fresquet. Espectacular !!!!!
Avui no hem trencat res !!!, ni ens ha calgut enginyar solucions de fortuna….
Ara en Ferran ens posa una ‘peli’ a la banyera.

Durant el dia d’avui hem tingut vents fluixos, tal i com estava previst, i estem navegant molt lents, a uns 4 – 5 nusos. No obstant com ens ho passem molt be, no tenim cap pressa….

Avui en Cesc, “l’home del blog” ens ha enviat una ‘contracrònica’ i ens ha posat al corrent del que passa a les nostres terres. Impressionants els efectes de la meteo….

Vida a bord

Mentre la meteo sigui així de plaent, us anirem donant detalls curiosos de la vida a bord. Avui comentarem l’hora a bord:
Com que anem navegant cap al W, anem canviant fusos horaris.
A bord tenim tres referències horàries:

 • L’hora utc, del meridià de Greenwich, es l’hora universal i es la que fem servir per establir els contactes amb ràdio amb terra, amb els altres barcos i per prendre mesures amb el sextant. Aquesta hora exacta ens la dona el GPS.
 • L’hora a bord, hora del rellotge de bitàcola. Per tal de no acabar dinant a l’hora d’esmorzar i dormint de dia, cada 15 graus de longitud que anem cap al W, hem de restar una hora a bord. Per exemple, ara son les 23 h utc a tot el món, a BCN son les 24 h hora local i al vaixell son les 21 h hora de bitàcola
 • Finalment, l’altre hora que hem de tenir present es l’hora BCN per tal de no trucar-vos de matinada.
Tot i que es fa referència al capítol 12 correspon a l’11.

Previous

20-01-2020. Tretzena crònica. Buscant Gambusinos per la nit !!!!!!

Next

22-01-2020 Quinzena crònica

4 Comments

 1. Ma Jesus

  És un goig saber de valtros a diari.
  Gaudiu de les rutines horàries.

 2. Carme Calvo - L’ Antull

  Sou uns craks! peix al ‘forn i vinet … “que señoritos” jjjjaa! ara de debò. Estem pendents de vosaltres, de la vostra posició i seguim les cròniques d’aquest fantàstic blog. Una abraçada amics.🤗🤗

 3. Jaume - Selegna

  Cada matí espero la vostra crónica mentres faig la rehabilitació de l’espatlla i és un calmant magnífic. Companya i companys gaudiu molt, estem amb vosaltres.

 4. Jacint Oliver

  Bona travessa .
  Us seguim des de Sant Pere.
  Una abraçada

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén