Itaca VII al Gran Prix de l'Atlàntic

01-02-2020 Vint-i-cinquena crònica

La nit del 31 al 1 ha tornat a ser molt plàcida, amb un oceà quasi pla !!!

La gran novetat del matí ha estat que, finalment, hem vist (amb els ulls…) dos vaixells, el veler que ja veiem ahir en el plotter i un mercant.


Us preguntareu que hi ha de sorprenent en veure vaixells en el mar… (el sorprenent seria veure cavalls ceretans) …. nosaltres pensàvem el mateix, però portàvem 14 dies, des de sortir de Cabo Verde, sense veure’n cap. Els pocs que hem detectat sempre han estat mitjançant el plotter o radar, dispositius que hi veuen mes lluny que els humans.

Tanta ha estat la novetat, que fins i tot en Ferran li ha fet fotos al mercant…. que per cert no era massa agraciat de formes i colors.

Durant el matí, i com el vent i el mar havien baixat molt, l’hem dedicat a banyar-nos en mig de l’Atlàntic. Tot un plaer nadar amb una profunditat de 6.000 mts per sota. Com sempre, impressiona el blau intens, quan mires cap al fons amb les màscares de busseig.

Com veieu, massa pressa en arribar no en tenim !!!! :-))

Parlant d’arribar…. ara estem a unes 560 milles a l’est de Martinica. Si es compleixen les previsions de poc vent, arribarem durant el dia 6. Ja veurem. Tal i com ja varem dir, anirem ajustant velocitat per tal d’entrar a Le Maren amb llum de dia.

Cada dia rebem i agraïm la “contracrònica” d’en Cesc que ens posa al dia del que passa per les nostres terres. Ens comenta que per la Cerdanya la temperatura ha estat entre 2 – 7 graus. Aquí comença a fer calor. Estem entre 25 – 30 graus, de manera que, quan ens movem per fer maniobres, sobre tot amb el tangó a proa, comencem a suar.

Una curiositat que pot ser els aficionats a la meteo o astronomia ens podeu resoldre.
A casa nostra, quan la lluna està en quart creixent o minvant, té forma de D o de C. El “pal” de la D sol ser perpendicular a l’horitzó. Aquí a on estem, el “pal” de la D es paral·lel a l’horitzó, com si la lluna en comptes d’estar dreta estigues tombada, com un tall de síndria.

Com cada dia a les 22:00 utc hem fet la roda de ràdio amb els altres vaixells, per compartir novetats. Ahir es va afegir a la nostra roda un altre veler que sortia de Cabo Verde.

Ara, després de sopar, sembla que puja una mica mes el vent. Com sempre i per prudència rissem una mica les veles abans de començar les guàrdies.

Tal com explicava ahir avui hi ha doble ració de poemes marítims. Una vegada finalitzada la Oda Marítima passem a rebre amb les mateixes ganes nous fragments de diferents poetes sempre relacionats amb el mar.

N’hi ha un del que anireu trobant diferents fragments. Parlem del poema l’Atlàntida de Jacint Verdaguer. També ho trobareu en la doble entrega d’avui poemes de AUsiàs March i Enric Cassases. Segur que us agradaran

Previous

31-01-2020 Vint-i-quatrena crònica

Next

02-02-2020 Vint-i-sisena crònica

1 Comment

  1. Carmen L’ Antull

    Leyendo estos estupendos relatos, parece fácil la vida en alta mar durante tantos días. Esperamos se cumplan los pronósticos y que sigáis disfrutando … Buena proa y un abrazo flotillero AMIGOS!!!!!🤗🤗🤗🤗

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén